ITINERARI TEMPORALS: Acosta't a l’art contemporani.
Vols descobrir l’art contemporani d’una altra manera? En aquest itinerari visitarem diferents exposicions del cicle Temporals en les que podrem parlar directament amb els artistes, visitar nous espais, i tenir noves experiències des de l’art.
Temporals és un programa itinerant d’art contemporani de Barcelona. El seu objectiu és crear accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin.
A càrrec de Judit López, mediadora de Temporals.
12/11/25 Poètiques de la follia / Angelica Tognetti - CC Joan Oliver “Pere Quart”
Horaris i punt de trobada: de 18.30h a 20h, a la porta del centre cívic corresponent.
Inscripcions: de l’1 de juliol al 15 de setembre.
Itinerari gratuït amb aforament limitat.
ITINERARI TEMPORALS: Acosta't a l’art contemporani.
T’agrada l’art contemporani i vols conèixer nous artistes? Et crida l’atenció però no l'entens? Et ve de gust poder parlar de diferents temes a través de l’art?
Apuntat a l’Itinerari Temporals en el que descobrirem una altra manera d’acostar-nos a l’art contemporani, gaudir d’ell i perdre qualsevol por. Temporals és un programa itinerant d’art contemporani de Barcelona. El seu objectiu és crear accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin.
A cada sessió visitarem una exposició diferent a un espai diferent, en la que gaudirem d’experiències com poder conèixer directament a l’artista o la curadora, parlar amb experts de diverses matèries i debatre sobre les propostes artístiques, tant a nivell formal com conceptual.
A càrrec de Judit López, mediadora de Temporals.
17/09//25 Aquella llum d’entre muntanyes / Albert Gironès - CC Casa Elizalde
Aquest projecte explora com els fenòmens visuals, des de l’avistament d’ovnis a aparicions marianes, entrecreuen ciència, espiritualitat i història.
Trobada amb l’artista, prèvia a la inauguració, on parlarem sobre la construcció d’imaginaris col·lectius i de com es construeix un procés d’investigació artística.
01/10/25 Vivir bien morir bien / Nathalie Rey - CC Pere Pruna
Nathalie Rey investiga els rituals funeraris globals per repensar pràctiques sostenibles i ecològiques, amb l’objectiu de re-connectar amb els cicles naturals.
En aquesta visita, descobrirem i debatrem a través de les obres d’art tot el que amaguen les lleis i la indústria funerària. A més a més, també visitarem el Jardí Fènix, entitat col·laboradora, que ha intervingut en una de les obres principals de l’exposició.
15/10/25 De esta carne nacerán flores / DU-DA - CC Navas
El projecte de DU-DA reflexiona sobre la mort, rituals i eines col·lectives per afrontar-la amb reflexió i reconciliació.
En aquesta ocasió, participarem en un Death cafè amb Jordi Miralles.
Un death cafè és una trobada relaxada en la que poder parlar sobre la mort amb l’orientació d’un expert que pugui resoldre dubtes pràctics.
Jordi Miralles és fundador de Funeral Natural i autor de “Simplicidad y arte en el morir”.
29/10/25 Boca i roca / Marc Larré - CC Casinet d’Hostafrancs
Boca i roca posa en qüestió què entenem per patrimoni, qui decideix què és i què no és patrimoni i quin és per a l’artista, el nostre patrimoni real, aquell que fem cada dia en el frec dels nostres cossos amb la roca, la ciutat.
Visita a l’exposició i petit itinerari pel barri acompanyats de l’artista.
12/11/25 Poètiques de la follia / Angelica Tognetti - CC Joan Oliver “Pere Quart”
En un moment en què el consum de psicofàrmacs ha augmentat exponencialment, és urgent obrir noves mirades sobre les diversitats psíquiques. L’exposició, des d’una aproximació estètica, crítica i col·lectiva, defensa la bogeria com una altra forma possible d’habitar el món, denuncia l’estigmatització social i reivindica la vulnerabilitat com a potència política i poètica, capaç d’activar nous imaginaris sobre la bogeria.
Visita amb Angelica Tognetti, curadora de l’exposició, i visionat i conversa del curt “Orgullo loco”.
27/11/25 Retrats / Fundació Mapfre - CC Sagrada Família
L’exposició reuneix l’obra de 19 fotògrafs de diferents latituds i moments històrics, amb el retrat com a fil conductor. Una selecció de la col·lecció de retrats de la Fundació Mapfre que compta amb l’obra, entre d’altres autors, de Diane Arbus, Alberto García-Alix, Joan Colom, Cristina García Rodero…
Rafa Badia ens acompanyarà en aquesta visita en la que parlarem del retrat com a gènere i del treball de cadascun dels autors i autores que composen la col·lecció.
En aquesta darrera sessió de l'itinerari, ens acomiadarem amb un concert de jazz obert a tothom.
Rafa Badia, fotògraf, editor gràfic i docent, té una trajectòria consolidada en el món de la fotografia documental i la narrativa visual. Co-fundador del col·lectiu Calle 35, és un dels pioners de la fotografia de carrer a l’Estat Espanyol i autor de diversos llibres que documenten la vida urbana.
Horaris i punt de trobada: de 18.30h a 20h, a la porta del centre cívic corresponent.
Inscripcions: de l’1 de juliol al 15 de setembre.
Itinerari gratuït amb aforament limitat.